ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

 

ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ

Μόλις στα 200 μ. από τα Ανεμονήσια, βρίσκεται ο οικισμός Γυρίσματα, όπου έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την αμμουδερή παραλία του οικισμού στα γαλάζια νερά του Αιγαίου . Χτισμένος στη βορειοανατολική ακτή της Σκύρου, ο οικισμός Γυρίσματα απέχει λίγα χιλιόμετρα από τη Χώρα ,ενώ έχει εύκολη πρόσβαση και προσφέρεται για περιηγήσεις. Όπως σε όλο το νησί έτσι και εδώ, θα απολαύσετε όμορφα τοπία και εικόνες της Σκύρου.Η φυσική ομορφιά και η μορφολογία της περιοχής, προσελκύει τους επισκέπτες προσφέροντας γαλήνιο περιβάλλον και το ιδανικό προορισμό για διακοπές ηρεμίας στη Σκύρο. Στην περιοχή υπάρχουν εστιατόρια – ταβέρνες, που στο ωραίο περιβάλλον τους θα απολαύσετε νοστιμιές της Σκυριανής κουζίνας.

ΠΟΥΡΙΑ

Πολύ κοντά από τα διαμερίσματα βρίσκεται η περιοχή Πουριά. Το θέαμα που προσφέρει η περιοχή είναι μοναδικό, με τον αναπαλαιωμένο μύλο να δεσπόζει στα ερείπια του αρχαίου λατομείου της περίφημης «σκύριας λίθου», που ήταν φημισμένη κατά τη ρωμαϊκή εποχή. Το λατομείο καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της ακτής, δημιουργώντας μία εικόνα που ταξιδεύει τον επισκέπτη σε μία άλλη εποχή. Δίπλα στο παλιό λατομείο βρίσκεται το εντυπωσιακό μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, που είναι λαξευμένο στο βράχο και αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα της Σκύρου.Ακριβώς απέναντι, βρίσκονται τα βρυκολακονήσια με το μοναδικό εκκλησάκι επάνω ,του Αγίου Ερμολάου. Την περιοχή πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια του απογεύματος και να απολαύσετε τα εκπληκτικά χρώματα του ουρανού κατά το ηλιοβασίλεμα.

ΜΩΛΟΣ-ΜΑΓΑΖΙΑ

Στα 400 μ. από τα καταλύματα βρίσκεται ο παραδοσιακός οικισμός του Μώλου με μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού. Η παραλία Μώλος είναι οργανωμένη και βρίσκεται δίπλα στην παραλία Μαγαζιά. Οι δύο αυτές παραλίες θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως μια μεγάλη ενιαία παραλία, με άμμο τόσο στην ακτή όσο και στο βυθό.Θα βρείτε ένα μέρος της παραλίας οργανωμένο με ξαπλώστρες και ομπρέλες , καθώς open café-bars και εστιατόρια,κατά μήκος της παραλίας. Αριστερά στην παραλία βρίσκεται το γραφικό λιμανάκι του Μώλου με απέραντη θέα στις παραλίες του Μώλου και των Mαγαζιών, καθώς και στην Χώρα της Σκύρου.